2015. február 1., vasárnap

Homokfutók

A nyarat túlélni futball szempontjából nem egyszerű dolog, viszont van egy nagyon jó kikapcsolódásnak is mondható történet. Úgy hívják: Strandfoci!
A kis csapatunkat életünk első strandfoci kupájára teljesen véletlenül sikerült nevezni. Éppen pályabérlési lehetőséget kerestem a nagypályás csapatomnak, amikor az egyik cég vezetője, Ábrahám Attila(igen, a volt játékvezető) szólt, hogy lenne egy ilyen lehetőség és tudja hogy mi szoktunk járni kispályázni is. Én meg erre ahogy lenni szokott, azt mondtam, miért ne?
A kupa majd egy hónapos volt, napi két-három meccs játszódott le unblock, így volt idő pihenni, és megvolt az az "igazibajnokság" feeling. Az első vicces dolog az volt, hogy a strandfociban más szabályok uralkodnak. gondolok arra pl. hogy a szabadrúgások elé nem állhat oda senki, tehát a kapu és a labda közötti területet üresen kell hagyni. Igazából meglepő módon jól ment a kis csapatunknak és a torna egyetlen profinak mondható tényleg strandfocival foglalkozó csapata, és egy NB I-es játékosokból összeverbuvált csapat mögött a 3. helyen végeztünk, ami nem egy rossz eredmény.
Szerencsére egyre nagyobb divat lesz a sportágnak ez a mellékága is, így amikor csak lehet, mi is megjelenünk. Gondolok itt például a Balatonbogláron minden évben megszervezett Omerta'a kupára például, ahol első alkalommal a kis csapatunk szintén a dobogó 3. helyét húzta be(meg persze én a legjobb kapus címet ;) ). Bár hozzáteszem itt meglepődtünk, amikor az 5x2-es kapu helyett kézilabda fogadott a játéktéren, de az élményen ez a dolog mit sem változtatott.
Erről a kupáról van egy kis videónk is, az Alkonyi Dentál csapata elleni meccsünk:


Mindent összevetve, a nyári kispályás tornák egyik gyöngyszeme mindig, ha  "homokfutóvá" válhatunk. Ez így teljesen más mozgást és játékstílust igényel, mint a kis vagy nagypályás futball, arról nem is beszélve, hogy 5x fárasztóbb, és megterhelőbb. Javasolnám alapozásnak, heti 3-4x egy-egy óra folyamatos strandfocizást. Az erőnlét garantált ;)


Ui.: Az első kapott gólunk, NEM volt gól!!!! :D Esküszöm h a vonalon fogtam meg a labdát... :D