2015. január 24., szombat

Zsebemben a liga...

A következő bemutatóm egy kicsit más, ezzel kockulok mostanság. Igazából nincs annyira mély tartalma, mint mondjuk egy FM15-nek, de szórakozásnak tökéletesen megteszi. A Kairosoft egyik ingyen letölthető játékáról, a Pocket League Story-ról van szó, amit tényleg a zsebedben tarthatsz, mivel Androidra, Windows Phone-ra és IOS-re adták ki.

Maga a játék első ránézésre kicsit gagyinak tűnik, nincs égbekiáltóan jó grafikája, és a játékmenet sem olyan aminek a megtanulásához napok kellenek. Viszont a mangás kinézetével elképesztő hangulat van.
Kezdjük az elején. Ahogy nekilátunk a menedzserkedésnek, először szépen kiválasztjuk a csapatunk mezszínét, kitaláljuk a csapatnevet, majd megalkothatjuk a saját csapatkapitányunkat. Utóbbi lényeges dolog, mivel egy bizonyos szintet elérve, a játékba felvett barátaink CSK-ját le tudjuk igazolni, potom pénzekért.
Az első dolgunk a csapatunk felállásának helyretétele. A felállásokból a játék elején nem sok érhető el, a segédedzőink hozzák magukkal a felállás variációkat, valamint különböző ligák megnyerése után lesz elérhető egy-egy új felállás. A játékosaink ereje pár adottságtól függ, amiket edzéssel növelhetünk (ez a része nem egyszerű, mivel képességpontokért tudunk edzeni, egyszerre csak 3 játékost).

Az edzőközpontunk fejlesztése szintén hangsúlyos, mivel minél magasabb szintű például a stadionunk, annál több néző jön ki a meccsekre, a különböző épületek, pedig a képesség és (huhh nemtudom milyen) pontjainkat növelik.
A meccseket abszolút a gép irányítja, sajnos a taktika változtatásán, és a cseréken kívül nem nagyon van más beleszólási lehetőségünk. Viszont  játékosok a teljesítményüktől függően Aurát kapnak, ami ha maximum szintre emelkedik, egy kattintással aktiválni tudjuk, és a következő sípszóig a játékosunk "vörösen izzik" és szinte megállíthatatlan lesz!A meccseken fontos szerepet kap az időjárás és a talajviszonyok is. Játszhatunk szakadó esőben, hóban, ami mind-mind megváltoztatja a játékosaink viselkedését. Ugyanezen az elven alapszik a pálya talaja dolog is. Egy csapat játszhat homokos pályán, földesen (Jó mennyei Megyei), és füves pályán, amik szintén sok képességünkre rányomhatják a bélyeget.
Alapvetően a fejlődés rpg stílusú, képességpontok és tapasztalati pontok határozzák meg, hogy mit, mennyit és hogyan fejlődik a csapatunk. A csapatunk fejlődésének 10. szintje van (eddig a 6. szinten vagyok), és minél magasabb a szint, annál több dolgot oldunk fel a játékban..
Fontos szerepet kap az online rész. A barátok felvétele id alapján működik, bepötyögjük a felvenni kívánt barát ID-jét, majd ő megkapja az értesítést, és dönt arról, hogy ismerni akar-e (az én ID-m: 615,869,495 aki gondolja nyugodtan vegyen fel). A barátok a 2. szint elérése után lesznek érdekesek, mivel akkor, mint már említettem, le tudjuk igazolni a haverunk csapatkapitányát a csapatunkba. Ezek után az 5. szinttől tudunk majd megmérkőzni a barátokkal, majd pedig a végén már on-line meccseken és ligákban is játszhatunk (rengeteg pluszt kapva emiatt).
Rengeteg mód van még a csapatunk fejlesztésére, kezdve a szurkolói bankettól a boltban vásárolt képességekig (ugye tudjuk, a free-to-play nem mindig annyira free).

Tudnék még oldalakat írni a játékról, de az az egyszerűbb ha kipróbáljátok. Én személy szerint nagyon jól elszórakozom vele, és kikapcsolódásként tökéletes...

UI: Egy tipp. A játékosain fáradnak a mérkőzések után, és az edzőnk alapból nem igazán rehabilitálja őket. Ilyenkor célszerű bemenni az edzőhöz, és az edzési stílust P&R-ra állítani, így a játékosainkkal pihentető gyakorlatokat fog végeztetni. ;)